Menu

Opleidingsmanager

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst. Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten wij ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent. 

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen. 

Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak. 

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou! 

Wij hebben per direct een vacature voor een; 

Opleidingsmanager (0,8-1,0 fte)
Standplaats: Hoogeveen

Een inspirerende manager met resultaat- maar ook mensgerichte inslag, die weet wat er speelt binnen het (MBO-)onderwijs . Een professional die de ontwikkeling van teamleden stimuleert en samen met hen en het werkveld werkt aan innovatie van het onderwijs.  

Herken jij je in het volgende?

Met allerlei ontwikkelingen binnen de maatschappij en het onderwijs hebben wij leidinggevenden nodig die met persoonlijk leiderschap als basis de rollen van leider, manager en coach naadloos in elkaar kunnen laten overgaan, afhankelijk van wat de situatie vraagt. Kan het volgende citaat van jou zijn? “Het gaat niet om mij, maar om mijn team. Mijn teamleden krijgen de ruimte om zichzelf optimaal te ontwikkelen en resultaten neer te zetten. Ze hebben de vrijheid om binnen kaders eigen verantwoordelijkheid in hun werk te nemen. Ik ben daarin als een kompas. Ik heb er plezier in om verbindingen te leggen, samen te werken, ‘binnen’ en ‘buiten’ samen te brengen en kruisbestuivingen te stimuleren.  Denken, delen én doen. Dat kan ik doen, omdat ik mijzelf, mijn vak en mijn wereld goed ken. Dit doe ik vol bezieling en passie, met een duidelijk doel voor ogen: een krachtige leeromgeving bieden voor onze studenten, zodat zij betekenisvol kunnen zijn!”


Wat ga je doen?

  • leidinggeven aan en coachen van professionals, individueel en in teamverband, en inzetten van daarvoor effectieve HR-instrumenten;
  • verantwoordelijkheid dragen voor meerdere teams en leerwerktrajecten in de praktijk. Daarnaast verantwoordelijkheid voor één of meerdere portefeuilles op locatieniveau en een bijdrage leveren aan de speerpunten van het Alfa-college: LLO, Vitaliteit, flexibilisering, digitalisering en duurzaamheid;
  • bevorderen van innovaties en het aansturen en bewaken van (zaken als) voortgang, kwaliteit en financiën;
  • inspelen op interne én externe ontwikkelingen, uitdragen van beleidsstandpunten, verwerven van draagvlak voor ontwikkeling en implementatie van nieuw beleid en verminderen of weghalen van weerstanden;
  • meedenken in en aansturen van de uitvoering van de meerjaren activiteiten- en jaarplannen en zorg dragen voor de meerjarenbegroting;
  • vertegenwoordigen van het Alfa-college in externe overlegorganen en uitdragen van de standpunten van de organisatie;
  • initiëren, onderhandelen, onderhouden en uitbreiden van in- en externe netwerken;
  • werken binnen het locatie managementteam samen met de regiodirecteur, zes andere opleidingsmanagers, een manager facilitair en ondersteunende adviseurs.

Lijkt het je wat?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Carlijn Molewater (Regiodirecteur locatie Hoogeveen) via 088- 3342760.

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag uiterlijk 6 december via het sollicitatieformulier op deze site. De gesprekken staan gepland op maandagmiddag 12 december. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.