Menu

Adviseur Studentenbegeleiding

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst. Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten wij ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent. 

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen. 

Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak. 

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou! 

Wij hebben een vacature voor een

Adviseur Studentenbegeleiding (0,6 - 0,8 fte)
Standplaats: Boumaboulevard, Groningen

Wat ga je doen?

Als adviseur studentenbegeleiding zorg je samen met een onderwijsteam dat een student de best mogelijke begeleiding ontvangt, zodat alle studenten zonder belemmeringen en met succes een opleiding kunnen volgen.

Je komt terecht in een leuk team, bestaande uit tien ervaren mensen. In het team wordt veel gelachen, wordt er open en direct gecommuniceerd en heeft iedereen veel (eigen) verantwoordelijkheid. In het team staat iedereen voor elkaar klaar, waarbij je samen spart en elkaar helpt in de ondersteuning van je eigen onderwijsteam. Je hebt in je werk veel contact met alle studieloopbaanbegeleiders, maar ook met studenten, zodat je zult merken dat geen dag hetzelfde is. We gaan graag met je in gesprek om te kijken bij welk onderwijsteam je het beste past.

Als adviseur studentenbegeleiding zorg je samen met een onderwijsteam dat een student de best mogelijke begeleiding ontvangt, zodat alle studenten zonder belemmeringen en met succes een opleiding kunnen volgen. Je komt terecht in een leuk team, bestaande uit tien ervaren mensen. In het team wordt veel gelachen, wordt er open en direct gecommuniceerd en heeft iedereen veel (eigen) verantwoordelijkheid. In het team staat iedereen voor elkaar klaar, waarbij je samen spart en elkaar helpt in de ondersteuning van je eigen onderwijsteam. Je hebt in je werk veel contact met alle studieloopbaanbegeleiders, maar ook met studenten, zodat je zult merken dat geen dag hetzelfde is. We gaan graag met je in gesprek om te kijken bij welk onderwijsteam je het beste past.


Hoe zien je dagen er uit?

Je adviseert jouw onderwijsteam en soms het management over de begeleiding en ondersteuning van (kandidaat)studenten. Als adviseur studentenbegeleiding heb je te maken met meerdere partijen, zowel de student en zijn netwerk, docenten, onderwijsteams, gemeentelijke instanties als ook de eigen organisatie. Hierbij weet je een balans te vinden binnen een spanningsveld van tegengestelde belangen. Uitgangspunt is altijd dat de student centraal staat. Je zorgt voor maatwerktrajecten, analyseert situaties en ondersteuningsvragen en adviseert over een aanpak. Je helpt daarnaast mee met inhoudelijke bijdragen aan informatie- en voorlichtingsbijeenkomsten en draagt bij aan een doeltreffende aanpak en preventie van verzuim en ander risicogedrag.


Wat breng je mee?

 • je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur hbo pedagogiek / psychologie;
 • je kan goed luisteren vanuit het perspectief van de ander, open vragen stellen, doorvragen, samenvatten, reflecteren, confronteren en zaken bespreekbaar maken;
 • je hebt affiniteit en ervaring met het mbo;
 • je hebt vaardigheid en ervaring in het begeleiden van studenten met financiële en sociaal-emotionele problemen;
 • je bent vaardig en ervaren in het rapporteren en adviseren;
 • je hebt theoretische en praktische kennis van het vakgebied en het onderwijs; 
 • je hebt kennis van de arbeidsmarkt, mbo en de sociale kaart in de omgeving.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten.
 • Om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik.
 • We keren een 13e maand uit, je kunt gebruik maken van een fiets- en sportregeling en er zijn collectieve verzekeringen.
 • Een salaris met een maximum van € 4.615,00 bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal 10 CAO MBO).

Lijkt het je wat?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jaap van Gerrevink, adviseur studentenbegeleiding, via e-mail: j.vangerrevink@alfa-college.nl.
Vanaf 6 maart is hij telefonisch bereikbaar op 088-3342446.

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag uiterlijk 19 maart 2023 via het online sollicitatieformulier via deze site.

De gesprekken vinden plaats op donderdag 23 maart, dus hou een gaatje vrij in je agenda.

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.